Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Tämä sivusto on keskeneräinen, sivuilla olevia tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä tullaan muokkaamaan sitä mukaa kun sivuston kehitystyö etenee.

Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan vastaan - lähetä sähköpostia tai kommentoi Facebookissa.

Washuzan Highland

Washuzan Highland. © HuvipuistokeidasWashuzan Highland. © Huvipuistokeidas

Washuzan Highland on Japanin Kurashikissa sijaitseva huvipuisto, joka avautui vuonna 1971.

 

Washuzan Highlandin tietoja ja Brasilian kartta. © HuvipuistokeidasWashuzan Highlandin tietoja ja Brasilian kartta. © Huvipuistokeidas

Washuzan Highland on korkealla mäellä tai pienellä vuorella sijaitseva huvipuisto, joka on teemoitettu Brasilian mukaan.

Alunperin puiston teemana oli tarjota näkymiä ympäröivään maastoon, ja puistossa on edelleenkin näköalapaikkoja kiikareiden kera, mutta kantava teema on Brasilia. Teemaa tosin ei juuri näe esimerkiksi laitteiden nimissä, mutta puistossa on brasilialaistyylisiä esityksiä ja satunnaista Brasilia-teemoitusta.

Puisto on mäen päällä sijaitsevan ympäristönsä vuoksi myös jonkinasteinen kuntohaaste, sillä puistossa joutuu kiipeämään lukuisia portaita päästäkseen alueelta toiselle, gondoleita, junia tai muita kuljetusvälineitä puiston sisällä ei ole.

Puistoa voisi myös kuvailla kiehtovalla tavalla dekadenttiseksi, sillä osa vanhoista laitteista on yksinkertaisesti jätetty paikalleen SBNO-tilaan (Standing But Not Operating), ja puiston suurimmassa vuoristoradassa Star Jetissä on ruostetta sen verran, että jotkut irvileuat ovat sanoneet sen olevan ruosteella teemoitettu. Puisto on kuitenkin vuoristorataharrastajalle kiinnostava kohde, sillä sekä Star Jet että Ultra Twister -vuoristoradat ovat jo toimintansa lakkauttaneen japanilaisen vuoristoratavalmistaja Togon ratoja.

Koska huvipuisto sijaitsee jonkin matkan päässä suurista asutuskeskuksista, siellä tuskin törmää valtaviin turistimassoihin, erityisesti ulkomaisena vierailijana saattaa hyvinkin olla ainoa laatuaan paikalla. Puiston henkilökunta on erittäin ystävällistä, varmaan vielä tavallista enemmän harvinaisia ulkomaisia vierailijoita kohtaan.

Washuzan Highlandissä on tehty vuoristoradalla ajamisen Guinness-noteerattu maailmanennätys vuonna 2001.

Washuzan Highland. © HuvipuistokeidasWashuzan Highland. © Huvipuistokeidas

 

Vuoristoradat

Washuzan Highlandissä on kolme vuoristorataa, jotka edustavat japanilaisen vuoristoratasuunnittelun tunnuspiirteisimpiä toteutustapoja. Puiston suurin vuoristorata on Star Jet, joka alunperin rakennettiin Tsukuba Expoon mutta siirrettiin Washuzan Highlandiin vuonna 1986. Radalla on on periaatteessa kaksi eri junaa: yksi, jossa ajetaan rata läpi peruuttaen ja toinen, jossa seistään. Seisomajuna on ollut pois käytöstä monien matkaraporttien mukaan, joten on kyseenalaista, onko se ylipäätään käytössä enää vai ei. Huvipuiston sivuilla se on joka tapauksessa listattuna, joten ainakin sillä perusteella radan voi edelleenkin ajaa joko peruuttaen tai seisten läpi. Rata on Togon valmistama.

Star Jet. © HuvipuistokeidasStar Jet. © Huvipuistokeidas

Star Jet -radalla on tehty Guinness-noteerattu maailmanennätys vuonna 2001, jolloin kaksi japanilaista ajoi vuoristoradalla yhtäjaksoisesti 35 tuntia ja 30 minuuttia, yhteensä 1050 kierrosta.

Vuoristorataennätyksestä kertova kyltti. © HuvipuistokeidasVuoristorataennätyksestä kertova kyltti. © Huvipuistokeidas

Ultra Twister on ratatyyppinä tietokonepeleistäkin tuttu Togon omalaatuinen rata, ja Washuzan Highland on eräs harvoista puistoista maailmassa, missä tällä ratatyypillä on vielä mahdollista ajaa.

Ultra Twister. © HuvipuistokeidasUltra Twister. © Huvipuistokeidas

Chupy Coaster on rata, jossa on tavanomaisesta poikkeava rata sekä juna, mutta rata tarjoaa loistavat näköalat ympäröivään maastoon.

Chupy Coaster. © HuvipuistokeidasChupy Coaster. © Huvipuistokeidas

Muita merkittäviä laitteita ja kohteita

Kuten japanilaisissa huvipuistoissa yleensä, myös Washuzan Highlandissä on valtavan kokoinen maailmanpyörä.

Maailmanpyörä. © HuvipuistokeidasMaailmanpyörä. © Huvipuistokeidas

Jossain määrin epätavallisena huvipuistokohteena puistossa on myös kiinteä benji-hyppytorni.

Benji-hyppytorni. © HuvipuistokeidasBenji-hyppytorni. © Huvipuistokeidas

Ympäröivä alue on ylpeä tekstiiliteollisuudestaan, ja eri matkakertomusten mukaan alueelta löytyy kaikenlaista farkkuihin liittyvää, jopa farkkuteemoitettua jäätelöä (jota ei taida kuitenkaan saada huvipuistosta). Mikäli saapuu puistoon lähimmän Kojiman rautatieaseman kautta, josta jo asemalaiturilta periaatteessa näkee mäen laella olevan huvipuiston, voi samalla tutustua Farkkujen Pyhään maahan, jota esitellään myös rautatieasemalla. Ja kyseessä ei ole käännöskukkanen, sillä myös japaninkielinen teksti kertoo farkkujen pyhästä maasta...

Holy Land of Jeans. © HuvipuistokeidasHoly Land of Jeans. © Huvipuistokeidas

Tähän huvipuistoon liittyviä linkkejä


 

Kuvagalleria