Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Tämä sivusto on keskeneräinen, sivuilla olevia tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä tullaan muokkaamaan sitä mukaa kun sivuston kehitystyö etenee.

Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan vastaan - lähetä sähköpostia tai kommentoi Facebookissa.

Adventure Island

Adventure Island. © HuvipuistokeidasAdventure Island. © Huvipuistokeidas

Adventure Island on Englannin Southend-on-Seassä sijaitseva huvipuisto, joka avautui vuonna 1976. Puiston aiempia nimiä ovat Peter Pan's Playground ja Peter Pan's Adventure Island. Jo ennen varsinaisen huvipuiston perustamista alueella on ollut joitakin huvilaitteita samalla paikalla sijainnessa Sunken Gardens -puutarhassa, joka avattiin 1918.

 

Adventure Island. Wikimedia Commons, FutureshapeAdventure Island. Wikimedia Commons, Futureshape

Saareen viittavasta nimestään huolimatta huvipuisto ei sijaitse saarella, mutta meren välittömässä läheisyydessä kylläkin, rannalla.

Puisto on monessakin mielessä perinteinen huvipuisto, josta ei löydy maailman suurimpia tai nopeimpia laitteita, mutta josta kuitenkin löytyy kattava ja monipuolinen laitevalikoima. Oman lisänsä tunnelmaan tuo läheinen meri sekä puiston tiivis tunnelma - koska puisto on tien ja meren välisellä maa-alalla, on laitteet sijoitettu lähelle toisiaan.

Puiston läheisyydessä oleva 1800-luvulla rakennettu laituri on tiettävästi myös nähtävyys, joka on omassa tyypissään yksi maailman pisimmistä laitureista.

Adventure Island -puistoa on käytetty myös kuvauspaikkana monissa televisio- ja elokuvatuotannoissa, tosin puisto ei välttämättä esiinny niissä omalla nimellään.

Adventure Islandin ilmakuva. Wikimedia Commons, TerryjoyceAdventure Islandin ilmakuva. Wikimedia Commons, Terryjoyce

 

Vuoristoradat

Adventure Islandissa on viisi vuoristorataa, joista suurin ja vauhdikkain on Gerstlauerin Euro-Fighter nimeltä Rage.

Rage. © HuvipuistokeidasRage. © Huvipuistokeidas

Toinen kohtalaisen suuri vuoristorata on Green Scream, jonka on rakentanut Zierer, rata on malliltaan kustomoitu Tivoli-rata.

Green Scream. © HuvipuistokeidasGreen Scream. © Huvipuistokeidas

Yllättäen puistossa on myös toinen vuoristorata, joka on samaa Ziererin Tivoli-mallia kuin Green Scream, mutta kooltaan pienempi - tämä rata on nimeltään Barnstormer.

Barnstormer. © HuvipuistokeidasBarnstormer. © Huvipuistokeidas

Mighty Mini Mega on Pinfarin valmistama vuoristorata, joka on täysin identtinen Suomen Tivolin Roller Coasterin kanssa.

Mighty Mini Mega. © HuvipuistokeidasMighty Mini Mega. © Huvipuistokeidas

Viides ja iältään uusin vuoristorata puistossa on Zamperlan Kiddi Koasta. (Huvipuistokeitaalla ei ole tästä radasta julkaisukelpoista kuvaa kirjoitushetkellä, RCDB-linkin takaa löytyy kuitenkin useita kuvia.)

 

Muita merkittäviä laitteita ja kohteita

Huvipuiston kummitusjuna, nimeltään Over the Hill, pitää sisällään yllättävän elementin. (Jotta yllätys ei pilaantuisi, tässä ei tarkemmin määritellä mitä yllättävää sisällä tapahtuu.)

Over the Hill. © HuvipuistokeidasOver the Hill. © Huvipuistokeidas

Yhtenä kohteena voi mainita myös merenrannan, joka ei ole varsinaisen huvipuiston alueella, mutta sen välittömässä läheisyydessä. Tällä rannalla voi myös selvästi nähdä nousu- ja laskuveden vaihtelut.

Merenranta. © HuvipuistokeidasMerenranta. © Huvipuistokeidas

 

Tähän huvipuistoon liittyviä linkkejä

 


 

Kuvagalleria