Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Tämä sivusto on keskeneräinen, sivuilla olevia tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä tullaan muokkaamaan sitä mukaa kun sivuston kehitystyö etenee.

Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan vastaan - lähetä sähköpostia tai kommentoi Facebookissa.

Fort Fun Abenteuerland

Fort Fun Abenteuerland

Fort Fun Abenteuerland. © HuvipuistokeidasFort Fun Abenteuerland. © Huvipuistokeidas

Fort Fun Abenteuerland on Saksan Wasserfallissa sijaitseva huvipuisto, joka avautui vuonna 1972.

 

Fort Fun Abenteuerlandin kartta. © HuvipuistokeidasFort Fun Abenteuerlandin kartta. © Huvipuistokeidas

 

Fort Fun Abenteuerland on kansainvälisessä mittakaavassa keskikokoinen huvipuisto, jossa  on kuitenkin laaja laitevalikoima, sisältäen joitakin laitteita, mitä voidaan pitää erikoisuuksina.

Näitä hieman epätavallisia laitteita on mm. sisätiloihin rakennettu Dark Raver disco-RoundUp, puiston yli kulkeva Wild Eagle -riippuliidin sekä kelkkarata Trapper Slider.

Fort Fun Abenteuerland sijaitsee myös erittäin luonnonkauniissa ympäristössä, sillä puiston ympäristö on metsää, mikä Keski-Euroopassa ei ole yleistä.

Puiston korkeimmalla kohdalla on myös näkötorni, josta voi katsella ympäröiviä maisemia.

Itse puisto on pääsääntöisesti teemoitettu USAn historian mukaan, mihin puiston nimikin viittaa. Useimmat puiston laitteista myös noudattavat tätä teemaa ja niillä on pääsääntöisesti englanninkieliset nimet. Joitakin poikkeuksia löytyy, kuten teknomusiikilla ja diskovaloilla varustettu Dark Raver ei sovellu puiston pääsääntöiseen teemaympäristöön mitenkään. Samaten joillakin puiston laitteilla on yllättäen saksankieliset nimet, esimerkkinä vuoristorata Marienkäferbahn.

Fort Fun Abenteuerland tuskin tulee ensimmäisenä mieleen huvipuistomatkoja suunnitellessa, mutta puisto on erittäin miellyttävä matkakohde etenkin niille, jotka haluavat nähdä hieman erikoisempia laitteita. Lisäksi kauniiden maisemien lisäksi etuna on puiston koko, suurten puistojen turistimassoja ei todennäköisesti ole tulossa.

 Fort Fun Abenteuerlandin ilmakuva. Wikimedia Commons, Michael KramerFort Fun Abenteuerlandin ilmakuva. Wikimedia Commons, Michael Kramer

Vuoristoradat

Fort Fun Abenteuerlandissa on kolme vuoristorataa, sekä kelkkarata, jonka voi määritelmän mukaan laskea vuoristoradaksi tai olla laskematta (Huvipuistokeidas ei laske). Kiinnostavin vuoristorata puistossa, etenkin suomalaisittain, on Devil's Mine. Sama rata oli aikanaan Keravalla sijainneessa sisähuvipuisto Fanfaarissa/Planet FunFunissa. Devil's Mine kulkee pääsääntöisesti ulkoilmassa. Kiinnostavana yksityiskohtana on laitteen sisäänkäynti ja jonotusalue, joka on eräänlainen minihupitalo, jossa on hupitaloista tuttuja efektejä, kuten pyörivä tunneli ja heiluva silta, ennen vuoristoradan laiturille saapumista.

 Devil's Mine. © HuvipuistokeidasDevil's Mine. © Huvipuistokeidas

Puiston vauhdikkain vuoristorata on kaksi inversiota sisältävä SpeedSnake, joka on standardi Vekoman Whirlwind-rata (samaa mallia kuin Särkänniemessä ollut Korkkiruuvi).

SpeedSnake. © HuvipuistokeidasSpeedSnake. © Huvipuistokeidas

Marienkäferbahn-nimellä kulkeva lastenvuoristorata on myös eräänlainen nähtävyys, sillä vuoristoratajunassa on peräti 20 vaunua, mikä on epätavallisen paljon isoissakin vuoristoradoissa.

Marienkäferbahn. © HuvipuistokeidasMarienkäferbahn. © Huvipuistokeidas

Marienkäferbahn © HuvipuistokeidasMarienkäferbahn © Huvipuistokeidas

Muita merkittäviä laitteita ja kohteita

Fort Fun Abenteurlandin yksi erikoisimmista laitteista on sisätiloihin rakennettu diskovaloilla ja teknomusiikilla höystetty RoundUp-laite Dark Raver.

Dark Raver. © HuvipuistokeidasDark Raver. © Huvipuistokeidas

Puistoa ja ympäröiviä maisemia pääsee katsomaan sekä Wild Eagle -riippuliidinlaitteen kyydissä tai menemällä Stüppelturm-näköalatorniin, joka sijaitsee puiston korkeimmassa kohdassa.

Wild Eagle. Wikimedia Commons, helfmannWild Eagle. Wikimedia Commons, helfmann

Stüppelturm. Wikimedia Commons, Witold GrzesiekStüppelturm. Wikimedia Commons, Witold Grzesiek

Puistossa on myös tukkijoki- ja koskenlasku-tyyliset vesilaitteet (Wild River ja Rio Grande), joissa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta jotka on kuitenkin teemoitettu tyylikkäästi ja saatu sopimaan maastoon luontevasti.

Wild River. © HuvipuistokeidasWild River. © Huvipuistokeidas

 Rio Grande. © HuvipuistokeidasRio Grande. © Huvipuistokeidas

Trapper Slider on kelkkarata, jossa yhden henkilön istuttavilla kelkoilla lasketaan kiinteää rataa pitkin painovoiman vauhdittamana. RCDB listaa tämän laitteen vuoristoradaksi sen toimintaperiaatteen takia.

Trapper Slider. Wikimedia Commons, Stefan ScheerTrapper Slider. Wikimedia Commons, Stefan Scheer

Tähän huvipuistoon liittyviä linkkejä

Fort Fun Abenteuerland panoraama. © HuvipuistokeidasFort Fun Abenteuerland panoraama. © Huvipuistokeidas

 


 

Kuvagalleria