Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Tämä sivusto on keskeneräinen, sivuilla olevia tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä tullaan muokkaamaan sitä mukaa kun sivuston kehitystyö etenee.

Palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan vastaan - lähetä sähköpostia tai kommentoi Facebookissa.

Tykkimäki

Tykkimäki. © HuvipuistokeidasTykkimäki. © Huvipuistokeidas

Tykkimäki on Kouvolassa sijaitseva huvipuisto, joka avattiin vuonna 1986. Huvipuiston perustajana toiminut taho oli Lasten päivän säätiö, joka pyörittää Linnanmäkeä. Sittemmin Tykkimäen toiminta on siirtynyt Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n vastuulle.

 Tykkimäen kartta. © HuvipuistokeidasTykkimäen kartta. © Huvipuistokeidas

Tykkimäki sijaitsee kauniilla paikalla, joka on omalla tavallaan lähes ainutlaatuinen huvipuistomaailmassa. Puiston ympäristössä ja puiston sisällä kasvaa korkeita mäntyjä, jotka antavat puistolle helposti tunnistettavan yleisilmeen.

Historiallisesti huvipuiston sijaintipaikka on ollut myös muinainen taistelupaikka 1700-luvun lopulla, mistä kertovat esimerkiksi sisäänkäynnin lähellä olevat kulttuuritaulut.

Toinen tunnuspiirre Tykkimäellä on ollut Linnanmäen vanhojen laitteiden kokoelma. Viime vuosina vanhoista laitteista on kuitenkin alettu vähitellen luopua ja puistoon tulleet laitteet ovat olleet uusia laitehankintoja. Puistossa on silti yhä useita Linnanmäellä aikanaan olleita laitteita.

 

Vuoristoradat

Tykkimäen ainoa vuoristorata on Idän pikajuna, joka on Mackin motorisoitu rata.

Idän pikajuna. © HuvipuistokeidasIdän pikajuna. © Huvipuistokeidas

Muita merkittäviä laitteita ja kohteita

Tykkimäen merkittävimpiä laitteita ovat monien mielestä vanhat Linnanmäen laitteet, kuten Enterprise, Calypso ja Pilvenpyörä. Enterprisen osalta on maininnan arvoista, että toisin kuin valtaosa Enterprise-laitteista, se ei ole HUSSin, vaan alkuperäisen kehittäjän Schwarzkopfin valmistama. Myös Pilvenpyörä on tekniseltä toteutukseltaan merkittävä, sillä se on ensimmäinen tyyppinsä edustaja, jossa on nouseva tukivarsi.

Enterprise. © HuvipuistokeidasEnterprise. © Huvipuistokeidas

Calypso. Wikimedia Commons, Otto KarikoskiCalypso. Wikimedia Commons, Otto Karikoski

Pilvenpyörä. © HuvipuistokeidasPilvenpyörä. © Huvipuistokeidas

Tähän huvipuistoon liittyviä linkkejä

 


 

Kuvagalleria